Fysiotherapie aan 't Wad

De hulpvraag waarmee mevr. M. Boersma, 28 jaar, bij Fysio aan ‘t wad aanklopte:

Hoe krijg ik weer grip op mijn lichamelijke klachten?

Sinds mijn 20e heb ik Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) als gevolg van een beroerte. Daardoor heb ik een functiebeperking in mijn rechter lichaamszijde en cognitieve problemen. Door het hersenletsel heb ik eigenlijk een heel ander leven gekregen. Dat bevalt me niet altijd even goed.

Via een kennis hoorde ik van Fysio aan ’t wad. Deze was heel tevreden over de behandeling. Ik heb gebeld en ik kon vrijwel direct langskomen. Ik kwam bij Marion Maring terecht omdat ik veel moeite had met mijn beperkte belastbaarheid. Ik ging constant over mijn eigen grenzen en handelde voornamelijk vanuit mijn hoofd. Dit uitte zich in spanningsklachten en slaapproblemen.  

Ik krijg psychosomatische fysiotherapie van Marion. Eerst wekelijks, nu gemiddeld twee keer per maand. De behandeling bestaat uit aanraken, oefeningen en gesprekken.

In het begin moest ik wennen. Ik was gewend om door te denderen. Eenmaal in de behandelkamer vond ik het lastig om tot rust te komen. Tijdens de verschillende oefenvormen werd ik regelmatig met mezelf geconfronteerd. De combinatie van aanraken, oefenen en praten heeft mij uiteindelijk geholpen om mijn rem vaker in te trappen.

Inmiddels gaat het stukken beter. Mede dankzij de behandeling (h)erken ik mijn eigen grenzen beter en kan ik hiernaar handelen. Daarnaast heb ik geleerd om mijn lijf weer te ‘voelen’, in plaats van alleen maar te denken en gewoon doen. Na al die jaren heb ik het gevoel dat ik zelf weer achter het roer sta en dat ik bepaal welke richting ik op ga.

Marion is betrokken, oprecht en geduldig. Ze neemt de tijd voor je. De eerste keren moest ik wennen, maar Marion stelde mij al gauw op mijn gemak.

Ik ben blij dat ik toentertijd heb gekozen om naar Fysio aan’ t wad te gaan. Mede dankzij deze behandeling heb ik mijzelf beter leren kennen.

Afspraak maken

Meer weten?

Wilt u meer weten over fysiotherapie en kijken wat we voor u kunnen betekenen op dit gebied? Vraag gerust een vrijblijvend persoonlijk advies aan. We zijn te bereiken op werkdagen van 08.00 tot 17.00 op telefoonnummer 0595- 42 45 86. Wilt u liever even langskomen? Dat kan natuurlijk ook bij één van de onderstaande locaties.

Onze Locaties

Locatie Baflo

Hoofdlocatie en administratie Fysio aan 't Wad

Kruisstraat 2a
9953 PL Baflo
0595 42 45 86

Locatie Eenrum

J.J. Willingestraat 12
9967 PB Eenrum

Locatie Warffum

Gezondheidscentrum Warffum

Oosterstraat 12
9989 AD Warffum

Locatie Uithuizen

Huisartsencentrum

Hoofdstraat West 17
9981 AA Uithuizen