Fysiotherapie aan 't Wad

De hulpvraag waarmee mevr. R. Tiemessen, 82 jaar, bij Fysio aan ‘t wad aanklopte:

Kan ik in mijn eigen situatie zelfstandig thuis blijven wonen?

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen

Door mijn Parkinson krijg ik fysiotherapeutische begeleiding van de medewerkers van Fysio aan ‘t wad. Ik ben regelmatig gevallen waardoor ik ook een tijdelijke periode in een verpleeghuis moest verblijven voor revalidatie. Ondanks de goede zorgen daar, blijf ik toch graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen.

Vorig jaar ben ik weer gevallen en opname in het verpleeghuis werd voorgesteld. Hanneke Uijen werd gevraagd of het nog mogelijk was om zelfstandig thuis te blijven met de nodige hulp van mantelzorgers en thuiszorg.

Angst overwonnen door fysiotherapie

Doordat Hanneke de juiste zorg en begeleiding heeft afgestemd met mijn zus als mantelzorger, de huisarts, de wijkverpleging en extra thuishulp via de gemeente, werd de begeleiding maximaal en intensief ingezet. Dagelijks kwam Hanneke of een andere collega langs om mij weer in de benen te krijgen. Geleidelijk herstelde mijn kneuzingen en mijn kracht. Door goed de instructies en de tips van de fysiotherapie op te volgen heb ik veel angst overwonnen.

Door mijn Parkinson ben ik erg valgevaarlijk. Het vertrouwen kwam ook weer terug om zelfstandig en veilig in huis kleine stukjes te lopen. Hierdoor werd het ook makkelijker voor de dagelijkse wijkverpleging. De volgende uitdaging was om buiten te kunnen lopen zodat ik ook een frisse neus kan halen en in het zonnetje kan zitten bij mooi weer.

De loopafstand werd groter, mijn conditie weer beter en mijn zelfredzaamheid nam toe. Mijn zus kreeg als mantelzorger de juiste adviezen en instructie hoe ook zij met mij een klein stukje kon lopen en kon begeleiden om in en uit de auto te stappen, zodat wij samen af en toe op stap kunnen. Hierdoor is mijn wereld weer groter geworden. Ik geniet nog elke dag en kijk 3 keer per week uit naar de fysiotherapeutische begeleiding en persoonlijke aandacht die ik  van Hanneke en haar collega’s krijg om mij in conditie te houden en op de been. Je kunt wel zeggen dat de medewerkers van Fysio aan ‘t wad voor mij een belangrijke ondersteuning zijn om zo lang mogelijk in mijn eigen omgeving thuis te blijven functioneren.

Afspraak maken

Meer weten?

Wilt u meer weten over fysiotherapie en kijken wat we voor u kunnen betekenen op dit gebied? Vraag gerust een vrijblijvend persoonlijk advies aan. We zijn te bereiken op werkdagen van 08.00 tot 17.00 op telefoonnummer 0595- 42 45 86. Wilt u liever even langskomen? Dat kan natuurlijk ook bij één van de onderstaande locaties.

Onze Locaties

Locatie Baflo

Hoofdlocatie en administratie Fysio aan 't Wad

Kruisstraat 2a
9953 PL Baflo
0595 42 45 86

Locatie Eenrum

J.J. Willingestraat 12
9967 PB Eenrum

Locatie Warffum

Gezondheidscentrum Warffum

Oosterstraat 12
9989 AD Warffum

Locatie Uithuizen

Huisartsencentrum

Hoofdstraat West 17
9981 AA Uithuizen